NIEUWS

De Dag van de West-Friese Ondernemer is altijd drukbezocht en zeer succesvol. Deze pagina houdt u op de hoogte van het nieuws rondom de Dag van de West-Friese Ondernemer.


WFO 2012

Het evenement in beeld: film en foto´s

Het is u vast niet ontgaan dat de Dag van de West-Friese Ondernemer via film en fotografie in beeld is gebracht. In het filmpje op de homepage doet Diede Bouma van Van Soelen Communicatie verslag van het evenement. De foto’s zijn eveneens op de website terug te vinden en op de Facebook-pagina: http://www.facebook.com/dagvandewestfrieseondernemer.

 
 
Logo WFO

Het radioprogramma (en website) West-Friesland in Bedrijf(.nl) besteedt volop aandacht aan de Dag van de West-Friese Ondernemer!

Roel Alders was namens de organisatie van het evenement afgelopen zaterdag 6 oktober live in de uitzending op Radio Hoorn in het programma West-Friesland in Bedrijf. Beluister hier het radiofragment, waarop o.a. te horen is dat Jort Kelder en Jan Mulder er helemaal klaar voor zijn 12 oktober a.s.

 
 
Danny van Soelen, Roel Alders, Jan Mulder en Jort Kelder

Voorbereidingen voor Dag WFO in volle gang!

Op maandag 1 oktober jl. hebben Danny van Soelen en Roel Alders (van Van Soelen Communicatie) Jan Mulder en Jort Kelder ontmoet. Tijdens de ontmoeting is er gesproken over de inhoud van het programma en de invalshoeken van de "Jan vs. Jort-battle". Gezien het enthousiasme van en de dynamiek tussen beide heren gaat dit helemaal goed komen! Het belooft een mooie tweestrijd te worden waarbij het publiek alle ruimte krijgt om deel te nemen aan de gesprekken.

Inmiddels is de verkoop van de overige entreekaarten van start gegaan. Kaarten à €75,- zijn via dit online formulier te bestellen. Anders dan voorgaande jaren is toegang tot het evenement en de netwerkborrel alleen mogelijk op vertoon van een entreekaart.

 
 
Logo WFO

Het radioprogramma (en website) West-Friesland in Bedrijf(.nl) besteedt volop aandacht aan de Dag van de West-Friese Ondernemer!

Roel Alders was namens de organisatie van het evenement afgelopen zaterdag 22 september live in de uitzending op Radio Hoorn in het programma West-Friesland in Bedrijf. Beluister hier het radiofragment, waarop o.a. te horen is dat Jort Kelder en Jan Mulder er helemaal klaar voor zijn 12 oktober a.s.

 
 
Logo Arboadviescentrum

Arboadviescentrum nieuwe partner Dag van de West-Friese Ondernemer

In de aanloop naar de Dag van de West-Friese Ondernemer 2012 heeft Arboadviescentrum zich aangesloten als partner. Uiteraard is de organisatie blij met het in haar gestelde vertrouwen. Samen met de andere partners gaan we op naar hét zakelijke evenement van West-Friesland op vrijdag 12 oktober aanstaande!

 
 
gemeente Hoorn

Gemeente Hoorn nieuwe partner

Bij steeds meer ondernemers begint de 7e Dag van de West-Friese Ondernemer te kriebelen. Zo heeft ook de Gemeente Hoorn zich aangesloten als partner. De organisatie is blij met het in haar gestelde vertrouwen. Samen met onze partners gaan wij op naar de volgende editie van hét netwerkevenement van ondernemend Westfriesland.

 
 
Snijder Incasso

Snijder Incasso nieuwe partner

Ook bij West-Friese ondernemers begint de 7e Dag van de West-Friese Ondernemer te kriebelen. Snijder Incasso heeft zich aangesloten als partner. De organisatie is blij met het in haar gestelde vertrouwen. Samen met onze partners gaan we op naar de volgende editie van hét netwerkevenement van ondernemend Westfriesland.

Wordt u ook partner van de Dag van de West-Friese Ondernemer?

 
 
Logo WFO

Dag van de West-Friese Ondernemer op vrijdag 12 oktober aanstaande

Hét netwerkevenement voor ondernemend Westfriesland komt er weer aan! Op vrijdag 12 oktober 2012 vindt de zevende editie van de Dag van de West-Friese Ondernemer plaats in Schouwburg het Park in Hoorn. Na de ontvangst van de genodigden om 14.00 uur, zal het hoofdprogramma tussen 14.30 en 16.30 uur plaatsvinden. Kopstukken van de Nederlandse televisie Jan Mulder en Jort Kelder voorzien u deze middag van de laatste nieuwsfeiten. Op geheel eigen en interactieve wijze bespreken ze de (Westfriese) actualiteit. De dagvoorzitter zal de middag aan elkaar praten. Vanaf 16.30 uur is het tijd voor de traditionele netwerkborrel die voor iedereen toegankelijk is. Het belooft weer 'net werken' te worden.
Houd het laatste nieuws rondom de Dag van de West-Friese Ondernemer in de gaten via Facebook, Twitter en LinkedIn.

 
 
Jan Mulder en Jort Kelder

Jort Kelder en Jan Mulder op Dag van de West-Friese Ondernemer

Kopstukken van de Nederlandse televisie op de zevende Dag van de West-Friese Ondernemer! Jort Kelder en Jan Mulder vermaken u met het laatste nieuws. Ze bespreken op geheel eigen en interactieve wijze de Westfriese actualiteit.

Journalist, columnist, televisiepresentator en voormalig hoofdredacteur van maandblad Quote Jort Kelder werd op 22 september 1964 geboren in Gouda. Na zijn studie Nederlands recht aan de Universiteit Utrecht begon hij zijn carrière als stagiair bij zakenblad Quote. Uiteindelijk werd hij er in 1993 hoofdredacteur. Onder zijn bewind werd Quote uitgeroepen tot Tijdschrift van het jaar (’99). In 2007 trad hij terug als hoofdredacteur. Eind 2011 keerde hij terug als adviseur en columnist op de achterpagina. Sinds 2000 presenteerde Jort diverse televisieprogramma's voor Net 5, Talpa, KRO en sinds 2011 voor de AVRO.

Ex-voetballer, columnist, schrijver, acteur en televisiepersoonlijkheid Jan Mulder werd op 4 mei 1945 geboren in Bellingwolde. Zijn voetbalcarrière startte bij WVV in Winschoten, waar hij werd ontdekt door RSC Anderlecht. Zeven jaar speelde hij bij de Belgische club. In juni 1972 stapte hij over naar Ajax voor een, in die tijd, recordbedrag van 1,3 miljoen gulden. Door een knieblessure moest hij in '75 afscheid nemen van het voetbal. Tussen '78 en de jaren '90 was hij columnist voor onder andere Elsevier, De Tijd en de Volkskrant. Met Remco Campert maakte hij een literair theaterprogramma. Later was Jan verbonden aan Barend & Van Dorp en de Postbank N.V. waar hij de blauwe leeuw speelde. Als voetbalanalyticus werkte hij voor Talpa, Villa BvD, RTL en tegenwoordig voor de NOS. Ook is hij te zien als tafelgast in het VARA-televisieprogramma De Wereld Draait Door. Bij onze zuiderburen bespreekt hij het Belgische voetbal in zijn talkshow De Laatste Show.

 
Logo WFO

Dag van de Westfriese Ondernemer in Weekblad Zondag!

Nu het evenement nadert en de spanning toeneemt is het tijd voor een media-offensief! Een van de mediapartners Weekblad Zondag reserveert vanaf heden tot 27 oktober in elke uitgave een hele pagina voor het evenement en haar partners in het bijzonder… Deze keer aan het woord:

 • Roberto Ordas van Heron Auto
 • Wethouder Aart Rupert van Gemeente Hoorn
 • Rens Schrage van Weekblad Zondag

Klik hier voor het volledige artikel

 
 
Logo WFO

Dag van de Westfriese Ondernemer in Weekblad Zondag!

Nu het evenement nadert en de spanning toeneemt is het tijd voor een media-offensief! Een van de mediapartners Weekblad Zondag reserveert vanaf heden tot 27 oktober in elke uitgave een hele pagina voor het evenement en haar partners in het bijzonder… Deze keer aan het woord:

 • Bashar Al Badri van de Kamer van Koophandel
 • Ronald Zeinstra en Henk Brouwer van Univé Hollands Noorden
 • Bart Kuipers van Spot ICT diensten

Klik hier voor het volledige artikel

 
 
Logo WFO

Dag van de Westfriese Ondernemer in Weekblad Zondag!

Nu het evenement nadert en de spanning toeneemt is het tijd voor een media-offensief! Een van de mediapartners Weekblad Zondag reserveert vanaf heden tot 27 oktober in elke uitgave een hele pagina voor het evenement en haar partners in het bijzonder… Deze keer aan het woord:

 • Martijn Witteveen van Ricoh Document Center
 • Petra Fit van 't Hart van Medemblik
 • Alex Middelburg van Beerepoot Automatisering

Klik hier voor het volledige artikel

 
 
Gemeente Hoorn

Gemeente Hoorn ook partner Dag van de West-Friese Ondernemer

Met nog ruim een maand te gaan tot de zesde editie van de Dag van de West-Friese Ondernemer, heeft ook de gemeente Hoorn zich aangesloten als partner. Hoorn streeft naar een vitaal ondernemersklimaat en probeert ondernemen zo makkelijk mogelijk te maken. De organisatie is dan ook heel blij met deze omvangrijke partner in crime.

 
 
t Hart van Medemblik

Een hartelijke actie voor zakelijk Medemblik

Petra Fit en Frank Bakker, eigenaren van 't Hart van Medemblik, nodigen Medemblikker Ondernemers van harte uit voor deelname aan 'De Dag van de West-Friese Ondernemer' in Schouwburg en Congrescentrum Het Park te Hoorn op donderdag 27 oktober a.s.

De organsiatie van de middag is in handen van Van Soelen Communicatie en HOC. Echter 't Hart van Medemblik, partner van deze dag, wil voor de Medembikker Ondernemers een dimensie toevoegen, die van 'Gemak en Plezier'. Graag brengt 't Hart de deelnemers uit groot Medemblik letterlijk in vervoering. 't Hart biedt een retour aan per bus naar 'De dag van de West-Friese Ondernemer' in Schouwburg Het Park in Hoorn.

De verzamelplek is Brasserie MED in de regattahaven, de nieuwe locatie van 't Hart van Medemblik. Hier is ruime parkeergelegenheid. In de Brasserie zal een hartelijk ontvangst plaatsvinden vanaf 13.45 uur. Om 14.30 uur is het gezamenlijke vertrek.
De Medemblikse ondernemer zal op deze manier goed vertegenwoordigd zijn tijdens het West-Friese Zakelijke evenement. Krachten bundelen, netwerken en plezier staan deze middag hoog in 't vaandel.
Het programma van 'De Dag van de WestFriese Ondernemer' start om 14.45 uur en eindigt rond 18.00 uur. De bus staat om 18.00 uur gereed om 'groots Medemblik' weer terug te brengen naar Brasserie MED, waar 't Hart van Medemblik een aangeklede borrel aanbiedt!


De Ondernemers van groot Medemblik ontvangen binnenkort een uitnodiging.
Locaties van 'T HART VAN MEDEMBLIK;
Restaurant het Wapen
Hotel Medemblik
Brasserie MED
Kasteel Radboud

 
 
t Hart van Medemblik

't Hart van Medemblik nieuwe partner Dag van de West–Friese Ondernemer

't Hart van Medemblik is zeer content met het nieuwe partnerschap van de Dag van de Westfriese Ondernemer. 't Hart staat symbool voor passie voor de gasten en het horecavak. Deze passie zal van harte worden getoond op 27 oktober a.s. 't Hart kijkt uit naar een mooie krachtenbundeling van de samenwerkende partners.

 
 
Heron

Heron nieuwe partner Dag van de West–Friese Ondernemer

In de aanloop naar de volgende Dag van de West-Friese Ondernemer heeft Heron Auto zich aangesloten als partner. Uiteraard is de organisatie blij met het in haar gestelde vertrouwen. Samen met de andere partners gaan we op naar hét zakelijke evenement van West-Friesland op donderdag 27 oktober aanstaande.

 
 

Joop Munsterman en T.C.M. van Duren op Dag van de West-Friese Ondernemer

FC Twente voorzitter Joop Munsterman en directeur van het Wereld Natuurbestrijdingsfonds T.C.M. van Duren spreken tijdens de volgende Dag van de West-Friese Ondernemer. Twee totaal verschillende personages die elk op hun eigen manier organisaties naar de top wisten te leiden.

Joop Munsterman is sinds 2004 voorzitter van FC Twente, dat in 2010 voor het eerst de landstitel behaalde. Aanvankelijk maakte hij carrière in de krantenwereld. Van 2008 tot 2010 was hij voorzitter van de raad van bestuur en CEO van Koninklijke Wegener NV. Munsterman weet als geen ander hoe het is om te werken aan een carrière. Hij kwam als schoonmaker in dienst van Dagblad Tubantia en werd uiteindelijk directeur van het dagblad en de Oostelijke Weekbladpers. Later was hij, tot zijn vertrek in 2010, CEO van Wegener. In 2004 volgde Munsterman Herman Wessels op als voorzitter van voetbalclub FC Twente. Hij maakte het bijna-faillissement én het landskampioenschap door. Het opbouwplan ‘FC Twente in de steigers’, waar hij mede verantwoordelijk voor was, heeft de club uit het slop en naar de top geholpen.

Natuurfilosoof drs. T.C.M. van Duren doet al meer dan dertig jaar onderzoek naar de destructieve krachten van de natuur. Middels het Wereld Natuur Bestrijding Fonds (WNBF) maakt hij de schokkende uitkomsten van zijn onderzoek wereldkundig. Naast zijn fulltime functie als directeur van het WNBF is Van Duren ook als adviseur of bestuurder betrokken bij:
- Bond Tegen Slecht Weer
- Stichting Hond aan Boom
- Stichting Zure Regen is een Zegen

 
 

Het was weer nétwerken!

De Dag van de West-Friese Ondernemer is niet meer weg te denken uit West-Friesland. De organisatie en partners kijken terug op een dynamische en geslaagde middag.

Dit jaar beleefde het netwerkevenement haar vijfjarig lustrum en heeft daarmee haar plek in de wereld van ondernemend West-Friesland veroverd. Nadat de Dag van de West-Friese Ondernemer in het teken stond van de thema's groei, succes en talent, werd het publiek deze editie opnieuw meegesleurd in een interactief spektakel. 'Ik kijk met een goed gevoel terug op het evenement. Het is met het spel opnieuw gelukt om de bezoekers van het begin tot het eind geboeid te houden', zegt Gerard Fit. Piet Dekker vult hem aan: 'Het ondernemersspel kwam tevens goed uit de verf door het enthousiasme van de vier teamcaptains én de flair waarmee Paul Smit het geheel presenteerde. Wat mij betreft mag hij toetreden tot de orde van West-Friezen.'

 
 
Logo WFO

Spot, DBO en Deloitte ook partner van de Dag van de Westfriese Ondernemer

Weekblad Zondag interviewde dit keer Bart Kuipers, Serge Hagenaar en Romeo van der Werff in aanloop naar de Dag van de Westfriese Ondernemer. Vrijdag 12 november is het al zover en dus van belang dat de partners van het evenement zich zo vlak voor het evenement nog presenteren in Weekblad Zondag aan West-Friesland! In de editie van zondag 31 oktober aan het woord:

 • Bart Kuipers van Spot ICT diensten
 • Serge Hagenaar van DBO
 • Romeo van der Werff van Deloitte

Klik hier voor het volledige artikel van 31 oktober

 
 
Logo WFO

Dag van de Westfriese Ondernemer in Westfriese Zaken!

Ook hét zakenblad van de regio West-Friesland besteedt aandacht aan de Dag van de Westfriese Ondernemer. Het thema van de spread in het zakenblad luidt: 'De teamcaptains zijn er klaar voor!'.

Klik hier voor het volledige artikel in Westfriese Zaken editie 6 (uitgave 29 oktober)

 
 
Logo WFO

KvK, Univé en Spyke Security aan het woord

In aanloop naar de Dag van de Westfriese Ondernemer wordt er in verschillende media veel aandacht besteed aan dit event. Ook deze week stond er weer een hele pagina in Weekblad Zondag. Op deze pagina komen alle partners van het event aan het woord en zal er tevens elke uitgave een advertentie worden geplaatst. In de editie van zondag 24 oktober aan het woord:

 • Bashar al Badri van de Kamer van Koophandel Noordwest-Holland
 • Ronald Zeinstra van Univé Hollands Noorden/Regio+
 • René den Dekker van Spyke Security

Klik hier voor het volledige artikel van 24 oktober

 
 
Logo WFO

Drie partners van de Dag van de Westfriese Ondernemer aan het woord

Weekblad Zondag reserveert in aanloop naar de Dag van de Westfriese Ondernemer elke week een hele pagina voor dit evenement in de krant. Op deze pagina komen alle partners van het event aan het woord en zal er elke uitgave een advertentie worden geplaatst. In de editie van zondag 17 oktober aan het woord:

 • Alex Middelburg van Beerepoot Automatisering
 • Martin Jager van BDO
 • Harm van Tienen van ABN AMRO

Klik hier voor het volledige artikel van 17 oktober

 
 
Logo WFO

Dag van de Westfriese Ondernemer in Weekblad Zondag!

Nu het evenement nadert en de spanning toeneemt is het tijd voor een media-offensief! Een van de mediapartners Weekblad Zondag reserveert vanaf heden tot 12 november in elke uitgave een hele pagina voor het evenement en haar partners in het bijzonder… Deze keer aan het woord:

 • Martijn Witteveen van Ricoh Document Center
 • Corien Jonker van Abma Schreurs
 • Erwin Schols van de Rabobank

Klik hier voor het volledige artikel van 10 oktober

 
 

Voorbereidingen vijfde editie Dag van de West­Friese Ondernemer

Na de voorgaande, zeer succesvolle en drukbezochte edities, zijn de voorbereidingen voor de Dag van de West-Friese Ondernemer 2010 alweer in volle gang. Deze pagina houdt u op de hoogte.

Vrijdag 12 november is dit zakelijk topevenement weer voor alle ondernemers van West-Friesland, groot en klein, gratis toegankelijk. De dag start om 13.00 uur en sluit rond 18.00 uur. De locatie is wederom Schouwburg en Congrescentrum het Park in Hoorn.

Lustrum

De Hoornse Ondernemers Compagnie (HOC) en de Westfriese Bedrijvengroep (WBG) nemen voor de vijfde maal het initiatief om, samen met een aantal toonaangevende partners, de Dag van de West-Friese Ondernemer te organiseren. Hét evenement dat niet meer weg te denken is uit zakelijk West-Friesland!

Hoog gewaardeerd

In 2009 was de Dag van de West-Friese Ondernemer wederom een groot succes. De interactieve invulling van het programma was een succes en leidde tot vele enthousiaste reacties. Na het interactieve programma was het tijd voor de netwerkborrel, de foyer stond vol met ondernemers uit de regio West-Friesland en er werd volop genetwerkt.

Aanmelden

Gezien het succes van voorgaande jaren worden ook ditmaal veel ondernemers verwacht. Zorg dat u er ook (weer) bij bent!

 
 
Logo WFO

Nieuw jasje

In 2010 viert de Dag van de West-Friese Ondernemer alweer zijn eerste lustrum. In 2005 vond dit netwerkevenement voor het eerst plaats en in 2010 zal de dag dan ook alweer voor de vijfde keer plaatsvinden. Dit lustrumfeest was voor de organisatie mede de aanleiding om de uitstraling van de Dag van de West-Friese Ondernemer onder handen te nemen. Zoals te zien op deze website is er voor een sterke, eigentijdse uitstraling gekozen. Naast de website worden ook de advertentie-uitingen, flyers en folders onder handen genomen door Van Soelen Communicatie Adviseurs.

 
 

Verslag Dag van de West­Friese Ondernemer 2009

Voor de bezoekers van de Dag van de West-Friese ondernemer 2009 was er geen ontkomen aan. Of je wilde of niet, je werd meegesleurd in het interactieve spektakel, vakkundig geleid door niemand minder dan Humberto Tan. Vier kleuren, vier groepen met een beker als hoofdprijs. Muziek, tunes, beeld en vragen met daarnaast een kleine drie uur de tijd om te netwerken.

Vernieuwd programma

Hoewel de ondernemersdag de laatste jaren een beetje statisch was, nam de organisatie een verrassend risico. Namelijk de trend ‘interactie creëren’ en de bezoekers letterlijk uit hun stoel halen. Zo werd de zaal in vieren verdeeld en had ieder vak een teamcaptain als leiding. Bij binnenkomst kregen alle bezoekers een badge met een kleur die correspondeerde met het vak waarin ze plaats moesten nemen. Van Soelen Communicatie (de organisatie van het evenement) kijkt met een tevreden blik terug op deze bijzondere dag. “Opvallend was hoe de zaal tot het eind toe meedeed. Niemand die verveeld zat te sms’en. Bovendien was de belangstelling heel groot. We moesten veel mensen teleurstellen aangezien er maar 400 mensen in de zaal pasten”, vertelt eventmanager Milet Verberne.

Juiste sfeer

Onder leiding van Humberto Tan draaide de dag om de West-Friese eer, zoals hij dit zelf verwoordde. De winnaar van het spel was het blauwe team onder leiding van Dennis van der Laan. Hij ging naar huis met een beker, bos bloemen en het West-Friese ‘Akkefietje’. Na afloop was er nog geruime tijd om te netwerken wat weer een belangrijk en sfeervol onderdeel van deze dag was.